Campanii

Campanie contra anorexiei si bulimiei „Daca eu pot, poti si tu” (Si yo puedo, tu tambien)

Și eu trecut prin problema anorexiei timp de 5 ani de zile. Dar, din fericire, am avut parte de o a doua șansă pentru a o putea controla și să fiu bine cu mine însămi. Sunt enorm recunoscătoare vieții pentru că am reușit să depășesc ceva atât de puternic, cum este o boala atât de teribilă precum anorexia. Și tocmai pentru că am avut șansa de o depăși, simt că trebuie să fac ceva pentru a-i mulțumii vieții pentru toate lucrurile frumoase pe care mi le-a dăruit și pentru șansa de a mă putea bucura de ele.

Anahi

Acesta este mesajul pe care Anahi l-a lăsat pe site-ul special realizat cu sprijinul Televisa pentru această campanie www.fundaciontelevisa.org/salud/anahi-contra-la-bulimia-y-anorexia.html. După cum credem că stiu marea majoritatea a fanilor ei, Anahi a suferit de anorexie și bulimie tip de aproape 6 ani, de la vârsta de 14 ani până spre 20. Toată această perioadă a reprezentat pentru ea una din cele mai dure experiențe, dacă nu cea mai dură. Deși a trecut prin momente critice, ajungând până la punctul în care inima ei a cedat și a încetat să mai bată timp de 8 secunde, totuși a avut forța să le depășească, sprijinită necondiționat de familia ei, dar și de dragostea fanii fără de care, spune ea, nu ar fi avut puterea să lupte și să învingă boala.

Acum la 29 de ani, la 7 de când este vindecată complet, Anahi luptă printr-o campanie prin care strânge fonduri pentru a putea ajuta persoanele care sufera de aceeasi boala. Campania a prins viata in anul 2008, an in care ea filmat niste spoturi publicitare prin care atrage atentie asupra trucurilor pe care persoanele bolnave le folosesc pentru a ascunda faptul ca sunt bolnavi, si nedescoperita la timp fie anorexia, fie bulimia duce la moarte in mod cert.

Pe site-ul campaniei se gasesc informatii despre ce inseamna tulburarile de alimentatie (anorexie, bulimie etc.) dar si asistenta pentru persoanele care sufera de aceste boli. In prezent Anahi continua campania pentru care organizeaza pocket-show-uri, M&G cu fanii etc. banii castigati fiind donati in totalitate unor clinici specializate pe probleme de acest tip. Pe langa acestea a donat si o parte din banii castigati pe biletele vandute la concertele pe care le-a sustinut in cadrul turneului Mi Delirio World Tour, turneu care inca continua. Tot pe site veti gasi si un mesaj video cu Anahi.

Aici cele patru spoturi:

Anahi Rocks Rumania